București, 19 noiembrie 2018 – Cu ocazia Zilei Prematurității, Dorna și Salvați Copiii au anunțat dotarea, pe parcursul anului 2018, a 10 maternități din România cu echipamente de specialitate necesare îngrijirii medicale a copiiilor născuți prematur. Donațiile, realizate ca parte a campaniei Grijă pentru copii „Job de o secundă”, au fost în valoare de 100.000 de euro.

De la data lansării campaniei Grijă pentru copii și până în prezent, Dorna și Salvați Copiii au dotat 60 de maternități din țară cu 86 de echipamente medicale de specialitate pentru îngrijirea nou-născuților prematur, în valoare aproximativă de 700.000 de euro.

Provocarea „Job de o secundă”, parte a campaniei de responsabilitate socială Grijă pentru copii, demarată încă din anul 2013 de Dorna și Salvați Copiii, a pornit de la faptul că, pentru majoritatea dintre noi, o secundă, luată separat, nu înseamnă foarte mult, însă, pentru copiii născuți prematur, ea poate însemna totul. Astfel, în debutul campaniei, Dorna și-a îndemnat consumatorii să își ia un job de o secundă și să ofere o clipă din timpul lor copiilor născuți prematur.

Peste 578.000 de oameni s-au implicat în campanie și și-au luat un job de o secundă, arătându-și astfel, susținerea pentru lupta pentru viață a bebelușilor născuți înainte de termen.

„Le mulțumim tuturor celor care și-au luat un job de o secundă. Peste jumătate de million de oameni și-au arătat suportul pentru cauză, iar acest lucru nu face decât să ne arate că suntem pe drumul cel bun. Nicio secundă nu a fost irosită! Sperăm că toată susținerea lor, alături de noile echipamente medicale de specialitate pe care Dorna le-a donat către maternitățile din țară anul acesta, să contribuie la obiectivul nostru comun: acela de a ajuta bebelușii născuți prematur să primească îngrijirea și atenția de care au nevoie”, spune Daria Gonta, Senior Brand Manager, Coca-Cola România.

În urma campaniei din acest an, „Job de o secundă”, Dorna și Salvați Copiii au donat echipamente în valoare de 100.000 de euro, către 10 spitale din țară, care aveau nevoie de ele: Bihor, Brăila, București, Călărași, Constanța, Covasna, Hunedoara, Suceava, Satu Mare și Vaslui. Maternitățile din cadrul acestor spitale au beneficiat de dispozitive medicale precum  incubatoare de terapie intensivă, incubatoare deschise cu modul de resucitare,  incubatoare închise și mese radiante.

„Nașterea prematură rămâne cea mai importantă cauză a mortalității copiilor cu vârsta de până în 5 ani, determinând mai mult de un milion de decese anual, la nivel mondial. Mai mult de o jumătate dintre acești bebeluși ar putea fi salvați cu ajutorul echipamentelor medicale performante precum cele pe care Dorna, împreună cu Salvați Copiii, le donează anual maternităților din România. De Ziua Prematurității, Salvații Copiii vrea să le amintească oamenilor că putem combate această statistică sumbră, implicându-se in acest program national”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Campania „Grijă pentru copii” a fost lansată de Dorna și Salvați Copiii în anul 2013, în scopul susținerii unor programe pentru îngrijirea corespunzătoare a nou-născuților prematur. Lista completă a maternităților dotate în cadrul campaniei este disponibilă pe site-ul dorna.ro: http://www.dorna.ro/ro/grija-pentru-copii/maternitati.

Despre Dorna si copiii nascuti prematur

In Romania, conform datelor statistice oferite de Ministerul Sanatatii in 2011, prin Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului (IOMC) 'Alfred Rusescu', unul din zece copii se naste prematur, avand nevoie de atentie speciala chiar din prima ora de viata.

Nasterea inainte de termen ii lasa bebelusului mai putin timp pentru dezvoltarea si maturizarea intrauterina, printre consecinte numarandu-se greutatea scazuta la nastere si riscul crescut de aparitie a afectiunilor medicale, inclusiv respiratorii, digestive sau oftalmologice.

Apa reprezinta 79% din corpul unui bebelus, ajuta la digestie, la absorbtia alimentelor, regleaza temperatura corpului si circulatia sangelui, transporta nutrientii si oxigenul catre celule si elimina toxinele. Apa este al doilea element vital dupa oxigen, iar hidratarea corespunzatoare reprezinta o conditie de baza pentru mentinerea sanatatii organismului.

Dorna Izvorul Alb este recomandata atat in alimentatia zilnica a femeilor insarcinate, cat si a proaspetelor mamici care alapteaza, datorita continutului scazut de sodiu. In plus, este ideala pentru pregatirea hranei bebelusilor si hidratarea lor zilnica.

Despre Compania Coca-Cola

Compania Coca-Cola este cea mai mare companie de bauturi racoritoare din lume, ce le ofera consumatorilor peste 500 de marci de bauturi racoritoare carbogazoase si necarbogazoase. Pornind de la Coca-Cola, recunoscuta ca fiind una dintre cele mai valoroase marci din lume, portofoliul companiei cuprinde branduri in valoare de 20 de miliarde de dolari, printre care se numara Diet Coke, Fanta, Sprite, Coca-Cola Zero, apa vitaminizata, Powerade, Minute Maid, Cappy, Simply, Georgia, Dasani, FUZETEA si Del Valle.

La nivel global, compania Coca-Cola este furnizorul numarul 1 de bauturi carbogazoase, cafea ready-to-drink si sucuri de fructe si nectaruri. Avand cea mai mare retea de distributie de bauturi racoritoare din lume, consumatorii din peste 200 de tari se bucura de bauturile companiei, consumul depasind 1,9 miliarde de portii pe zi.

Avand in vedere angajamentul sau de dezvoltare a unor comunitati durabile, compania noastra este centrata pe initiative care contribuie la protejarea mediului inconjurator si conservarea resurselor, incurajarea unui stil de viata activ si echilibrat, crearea unui mediu de lucru sigur pentru angajatii nostri si promovarea dezvoltarii economice a comunitatilor unde ne desfasuram activitatea. Impreuna cu partenerii nostri de imbuteliere, suntem in top 10 angajatori, avand peste 700.000 de angajati care fac parte din Sistemul Coca-Cola.

In Romania, ca in toate tarile in care isi desfasoara activitatea, Coca-Cola detine si functioneaza pe baza unui sistem propriu, incluzand toate verigile necesare producerii si distributiei produselor catre consumatori. In Romania, Sistemul este format din Coca-Cola Romania (filiala a The Coca-Cola Company, proprietarul marcilor inregistrate) si partenerul sau, Coca-Cola HBC Romania, care imbuteliaza si distribuie produsele Coca-Cola sub licenta The Coca-Cola Company in Romania.

Pentru mai multe informatii legate de companie va rugam sa vizitati site-ul www.thecoca-colacompany.com, blogul www.coca-colablog.com sau sa ne urmariti pe Twitter la adresa www.twitter.com/CocaColaCo si LinkedIn, la adresa www.linkedin.com/company/the-coca-cola-company.

Despre Organizatia Salvati Copiii

Pana acum, datorita investitiilor facute de Salvati Copiii Romania in 88 de maternitati, cu 515 echipamente performante in valoare de 3.910.000 euro,, 42.000 de nou-nascuti au primit o sansa la viata, pentru ca au primit asistenta medicala adecvata.

Salvati Copiii este o organizatie neguvernamentala, asociatie de utilitate publica, non-profit, democratica, neafiliata politic sau religios, care militeaza activ pentru protectia drepturilor copilului in Romania, din 1990, in acord cu prevederile Conventiei Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene si cu legislatia Romaniei.

Salvati Copiii adopta o pozitie independenta in raport cu actiunile si masurile institutiilor, recunoscand ca implementarea legislatiei si a politicilor publice in materia drepturilor copiilor nu poate ignora stransa colaborare dintre autoritati, familie, copii si societatea in care fiecare actor implicat isi accepta responsabilitatea conform principiilor unui parteneriat autentic si viabil.

In calitate de membru al Save the Children International, cea mai mare organizatie independenta din lume care promoveaza drepturile copilului si care cuprinde 30 de membri si desfasoara programe in peste 120 de tari, VIZIUNEA noastra este o lume care respecta, pentru fiecare copil, dreptul sau la supravietuire, educatie, protectie si participare, asumandu-ne MISIUNEA de a obtine progrese importante privind modul in care copiii sunt tratati si producerea schimbarilor imediate si de durata in viata acestora. In cei 28 de ani de activitate, peste 1.750.000 de copii au fost implicati in programele si campaniile Organizatiei Salvati Copiii.

Pentru mai multe informatii si acordare de sprijin puteti accesa https://www.salvaticopiii.ro/implica-te/companii/directioneaza-20-din-impozitul-pe-profit.