În luna august, Compania Coca-Cola a lansat raportul de sustenabilitate la nivel global pe anul 2017, iar James Quincey, Președinte și CEO, alături de Bea Perez, Senior Vice President The Coca-Cola Company, au semnat împreună o scrisoare în care subliniază câteva dintre cele mai importante rezultate ale anului anterior.

***

Sustenabilitatea și respectarea drepturilor omului sunt fundamentale pentru modul nostru de funcționare și pentru creșterea pe termen lung a business-ului nostru. Aceste două elemente ne ghidează felul în care lucrăm și sunt două dintre principiile prin care ne raportăm la comunitățile din care facem parte.

Faptul că operăm în peste 200 de țări și teritorii cu conexiuni și relații locale bine sudate ne oferă un avantaj atunci când vrem să facem lucruri cu impact pozitiv în acele comunități și să creăm oportunități de care să beneficiem toți.

Acum, mai mult ca niciodată, partenerii noștri așteaptă de la noi să participăm la procesul de găsire a unor soluții cu un impact pozitiv semnificativ. Eforturile noastre de sustenabilitate au fost întotdeauna consolidate de un dialog deschis cu toate părțile interesate - angajați, consumatori, părinți, clienți, parteneri de îmbuteliere, furnizori, autorități locale, ONG-uri și actionari. Perspectivele diverse pe care ni le oferă aceștia continuă să contribuie la formularea acțiunilor noastre și la modul în care le punem în aplicare în întreaga lume, pe măsură ce facem pași importanți în călătoria noastră.

Consumatorii sunt sufletul afacerii noastre, așa că tot ceea ce facem începe cu pasiunea noastră pentru furnizarea băuturilor pe care oamenii și le doresc. Dezvoltarea business-ului înseamnă o diversificare a brandurilor și a băuturilor pe care oamenii le iubesc. Pe lângă băuturile răcoritoare carbogazoase pe care le oferim, investim în sucuri, ceaiuri, cafele, ape și alte categorii care completează stilul de viață diversificat al oamenilor. Reducem, de asemenea, zahărul, oferind arome mai sofisticate și beneficii suplimentare, în timp ce creștem numărul tipurilor de ambalaje de pe piață și al opțiunilor disponibile.

În 2017, am redus zahărul, la nivel global, din peste 300 de băuturi, introducând în același timp peste 500 de produse noi care acoperă o varietate largă de categorii, precum noua formulă Coca-Cola Zero Zahăr, lansată în 20 de piețe în 2017, sau Barrilitos Aguas Frescas, o linie de băuturi aromatizate, necarbonatate, introdusă recent în S.U.A. Am finalizat, de asemenea, achiziția AdeZ, cea mai importantă marcă de băuturi pe bază de plante din America Latină, pe care o lansăm deja și pe alte piețe.

Tot în 2017, am lucrat alături de îmbuteliatorii noștri, de industria europeană de băuturi non-alcoolice și de autoritățile naționale, la un nou angajament îndrăzneț: să reducem și mai mult nivelul de zahăr din răcoritoarele carbogazoase pe care le comercializăm. Pentru Europa, obiectivul final este o reducere de 10% între 2015 și 2020, pe lângă reducerea de 12% dintre 2000 și 2015.

Tratăm cu seriozitate numeroasele provocări cu care ne confruntăm atât noi, cât și comunitățile în care activăm. Domeniile principale în care ne străduim să fim fruntași sunt: apa, susținerea dezvoltării profesionale a femeilor și crearea unei lumi fără deșeuri.

  • În 2017, am continuat să dăm înapoi comunităților și naturii echivalentul a 100% din apa folosită în băuturile noastre, conform estimărilor realizate împreună cu partenerii noștri. În plus, am crescut eficiența cu care este utilizată apa pentru al 15-lea an consecutiv, ceea ce se traduce printr-o îmbunătățire de 29,3% din 2004. 

Puteți vizualiza infograficul actualizat AICI. 

Sustainability Report 2018 - water
Inițiativa noastră de Reaprovizionare a Africii (RAIN) a contribuit la facilitarea accesului la apă, salubritate și igienă pentru comunitățile din Madagascar. O nouă etapă a programului Madagascar a început în 2017 și este programată să continue până în 2020.
 

  • În același timp, angajamentul nostru față de consolidarea comunităților prin emanciparea femeilor nu a fost niciodată mai ferm. Inițiativa 5by20 a permis sprijinirea a peste 660.000 de femei antreprenor în 2017. Din 2010, proiectul a ajutat 2.4 milioane de femei din 75 de țări.

 Puteți vizualiza infograficul actualizat AICI.

Sustainability Report 2018 - 5by20
Hope, mamă și participant la programul Educating Nigerian Girls in News Enterprises (ENGINE), spune „Orice este posibil dacă crezi că o poți face.” Această inițiativă de ajutorare a fetelor marginalizate sporește oportunitățile educaționale pe care le au și le aduce avantaje economice și sociale.

  • Pentru a contribui la rezolvarea problemelor pe care planeta le are cu deșeurile din ambalaje, noua noastră viziune asupra ambalajelori, World Without Waste („O lume fără deșeuri”), implică regândirea modului în care sticlele și dozele noastre sunt proiectate și fabricate, precum și a modului în care sunt reciclate și reutilizate de sistemul Coca-Cola, la nivel mondial.

Punctul central al acestei viziuni este reprezentat de un obiectiv ambițios și îndrăzneț: acela de a ajuta la colectarea și reciclarea echivalentului fiecărei sticle sau doze pe care le punem pe piață la nivel mondial, până în 2030.

Sistemul Coca-Cola intenționează să susțină „O lume fără deșeuri” printr-o investiție multi-anuală care include eforturi neobosite la finalul cărora ambalajele noastre să fie 100% reciclabile până în 2025.

Puteți vizualiza infograficul actualizat AICI.

Sustainability Report 2018 - World Without Waste
Muncitori separând PET-uri din plastic pentru a putea fi reciclate la unitatea PetStar de lângă Mexico City. PetStar, fondată de Coca-Cola Mexic și șapte parteneri regionali de îmbuteliere, este cea mai mare fabrică de reciclare a plasticului de tip PET. Peste 51.000 de tone de rășină reciclata din PET-uri au fost produse de PetStar în 2017.
  

Oamenii contează. Planeta noastră contează.

Cu sinceritate, 

James Quincey, Președinte și CEO, și Bea Perez, Senior Vice President și Chief Communications, Afaceri Publice, Sustenabilitate și Marketing Officer

The Coca-Cola Company

Raportul de sustenabilitate pe 2017 poate fi descărcat de aici.