Proiectul ”Ziua bună! – Ziua Voluntarilor Mici”, aflat la a patra ediție, a reunit anul acesta peste 23.000 de elevi și profesori din județele Bistrița-Năsăud, Cluj, Sălaj, Maramureș și Suceava care au participat la un program de educare în colectarea deșeurilor din plastic, la inițiativa comună a Tășuleasa Social și Coca‑Cola HBC România.

Timp de 10 zile, cei mici au fost învățați să strânga deșeuri din plastic din gospodăriile proprii și din localități, având ocazia să-și implice și familiile în această acțiune, toate deșeurile strânse astfel de micii voluntari urmând a fi colectate ulterior în vederea reciclării.

Evenimentul de colectare a avut loc pe 14 aprilie, rezultatele proiectului fiind impresionante:

  • 30 de autocamioane 
  • și peste 4.000 de kilometri parcurși
  • au fost necesari pentru a strange cei 30.000 de saci cu deșeuri din plastic colectate de elevi, echivalentul a peste 50 tone de deșeuri de plastic

Prin această inițiativă s-a realizat un ciclu complet de colectare și reciclare: deșeurile strânse de participanți au fost colectate și predate reciclatorilor autorizați.

Proiectul Ziua bună! – Ziua Voluntarilor Mici demarat în 2015 încurajează elevii să se implice în dezvoltarea comunității prin voluntariat, implicând, de la an la an, un număr tot mai mare de copii.

Rezultatele proiectului în anii anteriori

  • 2017 - acțiuni simultane de plantare în mai multe județe, la care au luat parte 13.000 elevi de gimnaziu din peste 70 de școli, cu un bilanț de 41.000 de arbori plantați.
  • 2016 - peste 8.000 de participanți de la 74 școli s-au implicat în activități de împădurire, plantări, ecologizări, precum și în inițiative sociale și culturale dedicate comunității.
  • 2015 – 7.000 de elevi au participat la plantarea a 52.500 de arbori.

Mai multe detalii despre proiect puteti citi aici.