James Quincey a fost ales al 14-lea Președinte al Companiei Coca-Cola, urmându-l astfel pe Muhtar Kent, care intenționează să se pensioneze în aprilie după o carieră în sistemul Coca-Cola începută în 1978.

Quincey va deveni Președintele Consiliului de Administrație în urma reuniunii anuale ce va avea loc în aprilie 2019, păstrând în continuare și funcția de CEO, în timp ce Brian Smith va prelua funcția de Chief Operating Officer al companiei începând cu 1 ianuarie 2019.

Predecesorul lui James, Muhtar Kent, a fost atât Președinte cât și CEO al Companiei Coca-Cola în perioada 2009 – 2017, când a predat fotoliul de CEO lui James Quincey.

"Una dintre cele mai importante activități ale unui președinte este să se asigure că există un puternic plan de succesiune a conducerii", a spus Kent. "Sunt încântat că James a fost ales drept Președinte de către Consiliul de Administrație. El este liderul potrivit pentru a duce Sistemul Coca-Cola la nivelul următor și în următorul deceniu."

Quincey devine astfel cel de-al 14-lea Președinte în istoria companiei de 132 de ani. El s-a alăturat Companiei Coca-Cola în 1996 și a ocupat de-a lungul timpului mai multe funcții. "Sunt onorat de această numire", a spus Quincey adăugând că apreciază anii de mentorat și încurajare de care a avut parte de-a lungul timpului de la Muhtar.

Biografia completă a lui James Quincey este disponibilă pe site-ul www.coca-colacompany.com, în timp ce mai multe detalii despre schimbările în conducerea The Coca-Cola Company sunt disponibile aici.