Coca-Cola a lansat în Europa, în luna aprilie a acestui an, prima băutură energizantă sub marca Coca-Cola, cu cafeină din surse naturale și cu gustul delicios și revigorant al Coca-Cola. Javier Meza, Global Chief Marketing Officer of Sparkling Beverages în cadrul The Coca-Cola Company, a oferit mai multe detalii despre Coca-Cola Energy într-un scurt interviu disponibil mai jos. 

De ce Coca-Cola lansează Coca-Cola Energy?

Căutăm întotdeauna modalităti de extindere a portofoliului nostru de produse și de a aduce oamenilor băuturile pe care le doresc. Iar segmentul de băuturi energizante este unul dintre cele cu cea mai rapidă creștere în industria noastră.

Coca-Cola Energy a fost dezvoltat ascultând ceea ce ne-au spus oamenii că iși doresc de la o băutură energizantă Coca-Cola. Ea are gustul Coca-Cola pe care oamenii îl cunosc și îl iubesc, și conține cafeină din surse naturale. Coca-Cola Energy oferă oamenilor opțiunea de a avea o băutură energizantă care să se potrivească preferințelor și stilului lor de viată.

 Coca-Cola original nu conține deja cafeină? Ce anume face că acest produs să fie diferit?

Lansarea Coca-Cola Energy este în concordantă cu activitatea noastră de diversificare a brandurilor noastre clasice. Coca-Cola Energy are un gust Coca-Colape care oamenii îl cunosc și îl iubesc, cu note dulci și acrișoare, fructate. Este o băutură energizantă cu 80 mg de cafeină pe 250 ml. Coca-Cola clasică este o băutură răcoritoare carbogazoasă - nu o băutură energizantă – și are 24 mg de cafeină per 250 ml. Cu cafeină din surse naturale, extract de guarana și fără taurină, Coca-ColaEnergy a fost dezvoltată că o opțiune pentru persoanele care doresc aceste tipuri de ingrediente într-o băutură energizantă.

Cantitatea de cafea și zahăr din această băutură este sigură pentru consum?

În timp ce zahărul consumat cu moderat este ok, suntem de acord că prea mult nu este bun pentru nimeni. Cantitatea de zahăr din Coca-Cola Energy este sigură atunci când este consumată cu moderație. De asemenea, Coca-Cola Energy este disponibilă și într-o variantă fără zahăr și fără calorii.

De asemenea, considerăm că este important să ajutăm oamenii să se bucure de băuturi energizante în mod responsabil. Noi respectăm toate reglementările iar Coca-Cola Energy include pe etichetă informații despre  cantitatea de zahăr și cafeină pe care o conține, astfel încât oamenii să poată lua decizii informate despre ceea ce beau. O cutie de 250 ml de Coca-Cola Energy conține 80 mg de cafeină, care este aproximativ echivalentă cu cea a unui espresso dublu.

Aveți un angajament global al companiei de a reduce cantitatea de zahăr din portofoliul dvs. în general. Cum se incadrează Coca-Cola Energy?

Este adevărat că am făcut peste 500 de reduceri de zahăr în portofoliul nostru. De asemenea, avem numeroase opțiuni cu conținut redus sau fără zahăr pentru băuturile care conțin zahăr. Acesta este cazul cu Coca-Cola Energy - există și o opțiune fără zahăr.

Unde și când lansați Coca-Cola Energy? Este o lansare globală?

Coca-Cola Energy a fost lansată în Spania și Ungaria la începutul lunii aprilie, iar din 15 aprilie este disponibilă și în România. Pe plan internațional, vor mai urma și alte piețe, însă toate vor fi comunicate la momentul respectiv.

 

Materialul original poate fi citit integral pe site-ul www.coca-colacompany.com