Dorna și Salvați Copiii au anunțat recent dotarea, pe parcursul anului 2018, a 10 maternități din România cu echipamente de specialitate necesare îngrijirii medicale a copiiilor născuți prematur. Donațiile, realizate ca parte a campaniei Grijă pentru copii „Job de o secundă”, au fost în valoare de 100.000 de euro.

De la data lansării campaniei Grijă pentru copii și până în prezent, Dorna și Salvați Copiii au dotat 60 de maternități din țară cu 86 de echipamente medicale de specialitate pentru îngrijirea nou-născuților prematur, în valoare aproximativă de 700.000 de euro.

Provocarea „Job de o secundă”, parte a campaniei de responsabilitate socială Grijă pentru copii, demarată încă din anul 2013 de Dorna și Salvați Copiii, a pornit de la faptul că, pentru majoritatea dintre noi, o secundă, luată separat, nu înseamnă foarte mult, însă, pentru copiii născuți prematur, ea poate însemna totul. Astfel, în debutul campaniei, Dorna și-a îndemnat consumatorii să își ia un job de o secundă și să ofere o clipă din timpul lor copiilor născuți prematur.

Peste 578.000 de oameni s-au implicat în campanie și și-au luat un job de o secundă, arătându-și astfel, susținerea pentru lupta pentru viață a bebelușilor născuți înainte de termen. În urma campaniei, Dorna și Salvați Copiii au donat echipamente în valoare de 100.000 de euro, către 10 spitale din țară, care aveau nevoie de ele: Bihor, Brăila, București, Călărași, Constanța, Covasna, Hunedoara, Suceava, Satu Mare și Vaslui. Maternitățile din cadrul acestor spitale au beneficiat de dispozitive medicale precum  incubatoare de terapie intensivă, incubatoare deschise cu modul de resucitare,  incubatoare închise și mese radiante.