Dorna și Salvați Copiii România au lansat pe 13 aprilie, alături de Simona Halep, proiectul „Strigăt de viață” – un un nou demers de susținere a cauzei bebelușilor născuți prematur. Proiectul, parte a campaniei „Grijă pentru copii”, ajunsă deja la ediția cu numărul 7, a fost lansat printr-un concert extraordinar susținut de Orchestra Națională Radio la Sala Radio din București.

A fost, însă, un concert mai puțin obișnuit, pentru că acesta a început printr-un moment de liniște. Dirijorul Vlad Conta a dat semnalul de începere, dar membrii Orchestrei Naționale Radio au lăsat instrumentele jos și au tăcut preț de câteva minute. Momentul inedit de liniște a fost un simbol menit să atragă și mai mult atenția celor prezenți asupra emoției pe care o simte o mamă, așteptând cu înfrigurare primul strigăt de viață al copilului său, dar acest strigăt nu vine pentru că bebelușii născuți prematur nu puterea de a plange. 

Proiectul „Strigăt de viață” face apel către toți românii să dea share mesajului #StrigătdeViață, de pe site-ul www.dorna.ro sau www.dornababy.ro, arătând astfel că susțin cauza copiilor născuți prematur. La finalul campaniei, Dorna, cu sprijinul Salvați Copiii România, va dona, ca și în anii precendenți, echipamente medicale specializate pentru copiii născuți prematur, către maternitățile care au nevoie de ele.

Campania “Grijă pentru copii” a ajuns anul acesta la cea de-a 7-a ediție. În tot acest timp, Dorna și Salvați copiii au dotat 60 de maternități din România cu 96 de echipamente medicale de specialitate pentru îngrijirea nou-născuților prematur, în valoare aproximativă de 700.000 de euro.

În România, conform datelor statistice oferite de Ministerul Sănătății în 2011, prin Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului (IOMC) 'Alfred Rusescu', unul din zece copii se naște prematur, având nevoie de atenție specială chiar din prima oră de viață.