De la prima sponsorizare oficială făcută de Coca-Cola pentru o emisiune televizată din SUA, în anul 1950, spoturile publicitare pentru cel mai cunoscut brand de răcoritoare din istorie s-au văzut pe ecrane de televiziune din întreagă lume, abordând teme dintre cele mai variate. Aruncând o privire în arhiva Coca-Cola asupra primelor campanii televizate, am selectat pentru voi câteva dintre spoturile care au rulat în Marea Britanie în a doua jumătate a secolului XX, spoturi pe care le puteți urmări chiar aici, mai jos. Enjoy!   

Banchetul - 1956

Acest spot plin de farmec din anii ‘50 îi surprinde pe Alf Davies și pe Julie Reaby, câștigătorii campionatului britanic de dansuri din 1956, care fac piruete pe ringul de dans și își încheie momentul savurând o Coca-Cola. Clipul face parte dintr-o serie de 6 spoturi cu celebrități lansate în perioada respectivă, fiind totodată una dintre primele reclame apărute pe TV în Marea Britanie.


Ușa, covorul și instrumentele muzicale - 1965

Următoarele trei spoturi din anii ‘60 au în rolurile principale două personaje de desene animate pline de umor, protagoniștii făcându-și farse unul altuia, înainte să facă pace pentru a bea împreună câte o sticlă de Coca-Cola.
Desfăcătorul de doze-1965

Acest spot folosește celebrul slogan din anii ‘60, "Things go better with Coke", având în prim plan o Coca-Cola acompaniată de zgomotul specific pe care îl poți auzi atunci când desfaci o doză de Coke și-ți torni băutura revigorantă într-un pahar plin cu gheață. Modelul deschizătorului utilizat în reclamă a devenit faimos, fiind poreclit "churchkey".


Inelul de aluminiu-1968

Doar câțiva ani mai târziu, desfăcătorul avea să devină inutil pentru dozele Coca-Cola. Dovadă chiar reclama de mai jos care oferă clienților o demonstrație cu privire la o nouă modalitate de a deschide o doză de Coca-Cola: inelul de aluminiu atașat în partea superioară a ambalajului.


Pauză de ceai-1979

În 1976, spotul video sugera Coca-Cola drept o alternativă răcoritoare pentru celebrele pauze de ceai ale britanicilor.