Bootcamp-ul NBV este săptămâna care precede Gala Next Big Vlogger, cea care va da următorul star al vlogging-ului românesc. Mai exact, este vorba despre 5 zile pe care concurenții și mentorii lor – Mihai-Alexandru Hash, Noaptea Târziu, ilie’s Vlogs, BRomania, Anne-Marie Chelariu, Ionuț Rusu și Laura Giurcanu – le petrec împreună într-un set-up construit special cu acest scop, în care vin speakeri din domeniu, au loc debate-uri, se scriu scenarii, se montează clipuri, se nasc idei și se filmează vloguri. Cum a decurs fiecare zi de bootcamp NBV 2018, aflați din rândurile de mai jos.

În ziua #1 de bootcamp, cei 14 concurenți care au acceptat provocarea Next Big Vlogger 2.0 și mentorii lor, 10 la număr, s-au cunoscut și s-au familiarizat cu mediul în care aveau să-și petreacă următoarele 5 zile. De asemenea, a fost ziua în care au aflat mai multe despre valorile brand-ului Coca-Cola și despre ce presupune cu adevărat competiția Next Big Vlogger, a cărei tematică de anul acesta, Go Vlog or Go Home, i-a speriat pe mulți.

În ziua #2, regizorul, scenaristul și vlogger-ul, Alex Coteț, pe care probabil îl stiți din Sector 7, și-a făcut apariția în bootcamp și a adus cu el glume bune, multă inspirație și dos’ & donts’ în tot ce presupune creare de conținut pentru participanți. De exemplu: „scrieți ca un regizor, filmați ca un editor și montați ca un scriitor”, unul dintre cele mai binevenite și utile îndemnuri pe care le puteau primi participanții în ziua în care trebuiau să înceapă executarea celor 2 challenge-uri venite de la influenceri.

În mod ironic, chiar Alin, regizorul roast-ului cu care s-a lansat Next Big Vlogger 2.0, a fost cel care le-a spus concurenților să nu apeleze doar la content-ul video de pe Youtube atunci când au nevoie de inspirație, ci la toate tipurile de artă existente, de la teatru la pictură.

Tensiunea a crescut simțitor în ziua #3 de bootcamp, cea în care concurenții au început să filmeze challenge-urile primite de la mentori. Laura Giurcanu și Ilie le-au împărtășit din experiența lor în ale vlogging-ului și, la final, motivați și inspirați, semifinaliștii s-au pus pe editat.

În ziua #4, pe ultima sută de metri, emoțiile au început să fie din ce în ce mai mari: peste numai o zi urmau să fie anunțati finaliștii, iar jumătate dintre ei trebuiau să plece acasă. Anne-Marie le-a venit în ajutor cu o discuție despre mental health, iar Emil Rengle, invitatul special al zilei, le-a vorbit despre autenticitate, responsabilitate, libertate, talent și muncă, toate subiecte la care el se pricepe foarte bine.

Ultima zi de bootcamp, cea cu numărul #5, a fost intensă, plină de emoții. N-a fost ușor, dar mentorii s-au despărțit de câte un concurent din echipa lor și au ales finaliștii competiției. Cei care au ajuns în finala Next Big Vlogger 2.0, și pe care îi poți vota până pe 9 noiembrie, sunt:

  • Alexandra-Sevila Iriș și Francesca - finalistele celor de la Noaptea Târziu. Băieții au văzut în ele cel mai mult potențial, dar nu s-au dat înapoi nici de la a le critica munca, pentru a le ajuta să progreseze.
  • Ana Gram a stârnit cele mai multe reacții pozitive din partea Laurei Giurcanu cu clipurile realizate în bootcamp-ul Next Big Vlogger și a fost aleasă să treacă mai departe, în finala concursului.
  • Ilie a fost impresionat cel mai mult de clipurile lui Liviu Boca și a ales să meargă cu el în finală.
  • Bro l-a ales pe Constantin Maxinese, pentru că a găsit în el skill-urile de interpretare și spontaneitatea din procesul creativ de care avea nevoie.
  • Clipurile lui Mihai Odoroabă au convins-o pe Anne-Marie că este suficient de talentat încât merită să meargă în marea finală.
  • Mihai-Alexandru Hash a mers mai departe cu Maximilian Peev,
  • iar Ionuț Rusu a văzut cel mai mult potențial în Costel Bulgaru. (observați ironia?)

Pentru marea finală, fiecare dintre cei 7 finaliști a avut de realizat câte 2 clipuri, 14 în total. Spre deosebire de cele din bootcamp, clipurile din marea finală, vor fi supuse atât votingului din partea publicului, cât și jurizării. Mai exact, 40% din punctajul final va conta votul publicului, 40% cel al juriului și 20% numărul de views obținut de materialele concurenților, pe care le găsești aici.

Rămâneți pe fază pentru marea finală din 9 noiembrie! Urmăriți clipurile fiecărui finalist și votează-ți preferatul, până pe 4 noiembrie, pe nextbigvlogger.ro!