Coca-Cola a introdus recent prima sa bautură pe baza de plante, AdeZ, în Europa Centrala și de Est, la un eveniment special organizat in Milano, Italia. Inovația revoluționară marchează încă o dată hotărârea companiei de a veni în întâmpinarea nevoilor și a dorințelor schimbatoare ale consumatorilor.

Pornind de la ingrediente naturale precum migdala, orezul, soia sau ovazul, băuturile pe bază de plante sunt din ce în ce mai populare în lume în contextul în care tot mai mulți oameni caută opțiuni pentru o dietă cât mai echilibrată. Iar atenția crescută față de gustările sănătoase, mai ales în rândul milenialilor, nu este decât un alt efect al acestei tendințe.

AdeZ a fost creat din dorința de a oferi o băutură nutritivă, accesibilă și atrăgătoare unui segment cât mai mare de consumatori.

Fără zaharuri adăugate (excluzând zaharurile care provin din ingredientele naturale, precum fructele și semințele), AdeZ combină sucuri naturale din fructe, semințe, îndulcitor de origine naturala din stevia și vitamine/minerale, oferind un gust bogat și plăcut. Nu are lactoză și este ideal nu doar pentru vegani și vegetarieni, ci pentru toți cei interesați de nutriția pe bază de plante.

AdeZ oferă o gamă diversificată de arome, fiind disponibile în ambalaje de 250ml, special create pentru a fi consumate imediat, marcand o nouă categorie în segmentul de băuturi grab-and-go, dar și în ambalaje de 800ml, pentru a fi consumate acasă la micul dejun și nu numai. AdeZ atrage atenția și prin ambalajul practic și inovator, produs din ingrediente cu până la 30% din plante, fiind 100% reciclabil

În Romania, AdeZ este disponibil în următoarele sortimente:

  • 250ml: Amazing Almond Mango-Passionfruit și Outstanding Oat Strawberry-Banana;
  • 800ml: Amazing Almond, Surprising Soy, Rockin’ Rice, Chilling Coconut.

Brandul AdeZ este originar din Argentina unde este foarte popular încă de la momentul lansării acestuia in 1988. În Mexic, Brazilia și Argentina este cea mai populară băutură din segmentul ei. Compania Coca-Cola deține brandul din martie, 2017.